mandag 6. februar 2012

Separasjonsangst...

Vi skal selge vår elskede leilighet. Det er trist, men vi har rett og slett vokst fra den. Jeg kommer til å savne det hvitoljede gamle tregulvet, lyden av naboen, de brede vinduskarmene og "sjelen" denne leiligheten har. Den ligger i en firemannsbolig og ble bygget på 50-tallet, med en koselig tilbaketrukket hage og solrik veranda, sentralt i Drammen. Da vi kjøpte den for fire år (og to barn) siden var det vegg-til-vegg-tepper, vinyl og mørke vegger så langt øyet kunne se. Den gamle dama som bodde her hadde bodd i huset siden det ble bygget, og bortsett fra noen kosmetiske endringer på 70-tallet var alt opprinnelig.

Short story: vi pussa opp hele driten. Rev ned vegger og tapet og starta på skratch, det eneste som fikk bli var de fineste gamle tregulvene vi gravde fram under lag på lag med vinyl og teppe. Leiligheten på ca 70m2 rommer i øyeblikket 4 personer og en arbeidsplass, så en god planløsning og møblering (og thank God, masse bodplass!) er vesentlig for at den skal være funksjonell.


Åpen løsning mellom kjøkken og spisestue. Veldig fornøyd med at vi rev veggen som opprinnelig var her, nå får vi gjennomlys og mye bedre romfølelse.Kjøkkenet fra Ikea har hvitoljede benkeplater og tapet fra Osborne & Little på veggen. På kjøkkenøya nyter jeg gjerne min chai latte og et interiørblad, mens dagens første solstråler titter inn.

Stuedelen med min nye sofa, arbeidsplass og et skap som rommer alle de fineste stoffene mine. :) Og peisovnen da, som man kan se både fra sofaen og spisestua, varmer godt når det er så kaldt som det er nå.

Gangen er lang og smal og litt vanskelig å innrede, men en lang sittebenk og skoskap og hyller fra Ikea er praktisk og fungerer bra. Savner dog en svær skyvedørsgarderobe som kan romme alt fra barneseter til stygge vintersko... Men det får bli i neste hus!
Tenkte å gi dere rom for rom og detaljbilder etter hvert :)
For anledningen er forøvrig all teak og retrotekstiler fjernet, men kjenner jeg meg selv rett sniker nok endel seg inn i leiligheten igjen om ikke lenge...

4 kommentarer:

 1. Flott leilighet!
  Hærlige lyse gulv.

  Kjenner til problemstillingen med å vokse ut av leiligheten og liten smal gang. Spesielt nå med masse vintertøy og sko...

  Lykke til med flytting!
  Siw

  SvarSlett
 2. Hei.. så herlig leilighet, kjønner godt du vil savne den, men nye muligheter og prosjekter kommer vel i den nye?
  flat innom bloggen din gjennom speilet du hadde laget. Nydelig!! Elsker kreative prosjekter, så jeg gleder meg til å følge deg videre :p hilsen Gunn

  SvarSlett
 3. Kjempefint! Dere får nok bra pris for alt arbeidet dere har lagt ned! God smak betaler seg:)! Lykke til!

  SvarSlett
 4. Hei på deg!!
  Skjønner godt du får seprasjonsangst når du skal flytte fra et så fint sted!!
  Men det blir sikkert kjempefinet der dere flytter også, og så er det jo deilig å få litt bedre plass!!
  Lykke til med flytting og salg!!!

  Klem

  SvarSlett